Pokyn k pokračování v odečtech vodoměrů


Vážení členové SVJ,

v uplynulých dnech došlo ke 100 % výměně vodoměrů za nové s dálkovým odečtem ve všech bytech a nebytových prostorách. Vzhledem k tomu, že bude nutné překontrolovat návaznost údajů stavu jednotlivých demontovaných vodoměrů a počátečních stavů namontovaných vodoměrů, potvrdit jejich umístění v každém bytu a provést kontrolní odečty, považuje výbor s ohledem na zajištění správných údajů nezbytných k vyúčtování SV a TV za rok 2022, se na Vás obrátit se žádostí, pokračovat v odečtech podle původních zvyklostí (osobní záznam) a zaznamenat stavy nových vodoměrů do původních tabulek na stejné pozice jako u předešlých vodoměrů.

V tomto režimu je zatím nutné pokračovat i nadále v prvních 3 měsících roku 2023, abychom měli jistotu, že pro vyúčtování tepla, TV a SV od společnosti ENBRA jsou údaje zanesené v databázi správné a nové vodoměry fungují. Předpokládáme potvrzení správnosti všech jednotek v průběhu 1. čtvrtletí a poté budete opětovně seznámeni s výsledkem a pokynem k ukončení odečtů. Není vyloučeno, že by k tomu mohlo dojít i dříve, pokud vše půjde hladce.

Výše uvedené informace jsou určitou ochranou pro každého z Vás, protože nárůst cen za dodávky tepla, TV a SV budou od nového roku 2023 navýšeny a jakékoli dopočítávání dle tabulek v případě neuvedení údajů o spotřebě (chybějící záznam stavu či vadný vodoměr) by vedlo ke zbytečným komplikacím.

Je potřeba ještě zdůraznit, že souběžně s tím bude předávána i agenda na novou správcovskou firmu a i zde lze předpokládat vznik určitých potíží.

Věříme, že budete mít pochopení pro výše uvedené zdůvodnění v pokračování v odečtech stavů vodoměrů.

Dálkové odečty všech měřidel v bytech a nebytových prostorách bude nově provádět člen SVJ, který bude o výsledku kontrolních odečtů informovat vedení SVJ i firmu ENBRA včetně funkčnosti měřidel, aby byla v případě zjištění závady zajištěna jejich výměna v co nejkratším čase.

za výbor SVJ,
Miroslav Kadlec

Příspěvek byl publikován v rubrice Obecné. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *